Birger Sjöbergs värld.

Diktens museum är Litteraturbankens utställningshall. I december i år öppnar vi en utställning om Birger Sjöberg – med särskilt fokus på hans visor.

Vi lovar att berätta mer under resans gång! Och ladda ner hans böcker till din läsplatta – helt gratis, förstås! – från Litteraturbanken!

Birger Sjöberg, till vänster (1909).

Jo, du kan redan nu läsa Birger Sjöbergs verk hos Litteraturbanken.se. Men det kommer alltså mer framöver. Och för den som vill ha ännu mer om Sjöbergs liv och värld kan också Vänersborgs museum rekommenderas. En del av samlingarna finns tillgängliga på nätet, genom Digitalt museum. Just därifrån har vi också lånat bilden till det här inlägget. Fotografiet är taget av Wilhelm Åkerberg 1909 – ”Päta sjunger för kamraterna på Helsingborgs-Postens redaktion om Frida och Lilla Paris långt före berömmelsen.”