ETT KUNSKAPSRUM
I DIKTENS MUSEUM

300 ÅR SVENSKSPRÅKIG
LITTERATUR I FINLAND

Röster
i öster

MED TOM HEDLUND SOM CICERON

INLEDNING

MED TOM HEDLUND SOM CICERON

300 ÅR SVENSKSPRÅKIG
LITTERATUR I FINLAND

Röster
i öster

MED TOM HEDLUND SOM CICERON ger Diktens museum och Litteraturbanken sig in i den finlandssvenska litteraturens värld. Hedlunds historieskrivning belyser inte bara de välkända och självklara namnen, som Edith Södergran, Zacharias Topelius, Gunnar Björling, Fredrika Runeberg, Henry Parland och andra, utan också mer bortglömda namn, som Sigrid Backman och R. R. Eklund. Och hur ser egentligen den svenska litteraturhistorien ut den finlandssvenska litteraturen förutan?

FÖLJ TOM HEDLUNDS RIKA EXPOSÉ över den finlandssvenska litteraturen, och botanisera bland de drygt 740 volymer som redan nu finns tillgängliga hos Litteraturbanken, och till vilka Hedlunds introduktioner ger rika ingångar.

Ett stort tack till Tom Hedlund – och ett stort tack också till Svenska litteratursällskapet i Finland, vars arbete för den finlandssvenska litteraturen varit och är förebildligt, outtröttligt och omistligt.
Om du ser knappen till vänster så innebär det att du kan bläddra vidare – antingen genom att klicka på knappen, eller genom att använda piltangenterna på din dator. Gör det!Ett stort tack till Stina Ekblad och Jan Dolata som generöst ställt diktinläsningarna i CD-boxen DIKT 1593-1939. SVENSK OCH FINLANDSSVENSK LYRIK I UPPLÄSNING AV SVENSKA OCH FINLANDSSVENSKA SKÅDESPELARE till vårt förfogande! I höst kommer stora delar av boxen att läggas till LB:s Ljud & Bild-sida, men redan nu tryfferar inläsningar detta kunskapsrum om den finlandssvenska litteraturen.CD-boxen DIKT 1593-1939 utkom på Weyler förlag 2009.

KUNSKAPSRUMMET RÖSTER I ÖSTER PRODUCERADES AV DICK CLAÉSSON FÖR LITTERATURBANKEN & DIKTENS MUSEUM, JUNI 2024

KUNSKAPSRUMMET FUNGERAR BÄST PÅ EN DATOR ELLER EN SURFPLATTA

LYSSNA PÅ STINA EKBLAD
SOM LÄSER ”DAGEN SVALNAR …”
KLICKA FÖR ATT SPELA & PAUSA

ETT KUNSKAPSRUM
I DIKTENS MUSEUM

ETT KUNSKAPSRUM
Om DEN FINLANDSSVENSKA LITTERATUREN
MED TOM HEDLUND SOM CICERON

PROSA

POESI

FÖRFATTARE

EN HISTORIK

LÄS FLER BÖCKER
AV FINLANDSSVENSKA
FÖRFATTARE HOS LITTERATURBANKEN