Välkommen till Litteraturbankens sida för bibliotekarier

För att du som bibliotekarie skall få ut så mycket som möjligt av vad Litteraturbanken har att erbjuda vill vi på denna sida presentera de resurser och det material som finns hos Litteraturbanken.se

Allt hos Litteraturbanken är helt kostnadsfritt. 

På den här sidan har vi samlat  information om innehållet i Litteraturbanken speciellt för dig som jobbar inom biblioteksväsendet. Här finns bl.a. information om

  • våra kostnadsfria ePub-filer – i dagsläget finns över 1000 e-böcker för gratis utlåning utan tidsbegränsning
  • hur man får in Litteraturbankens poster i Libris eller den egna bibliotekskatalogen
  • Bokcirkelmaterial
  • … och mycket mer.

Klicka på knappen nedan för att se mer av vad Litteraturbanken erbjuder

Här har vi samlat information som kan vara intressant för dig som är skolbibliotekarie.

Litteraturbanken erbjuder

  • En Litteraturskola
  • Läslovsböcker
  • … och mycket mer

Klicka på knappen nedan för att se mer av vad Litteraturbanken erbjuder

Välkommen till vår litteraturskola som har skapats av pedagogerna Ann Boglind och Anna Nordlund. Här finns romaner, dikter och noveller med uppgifter för elever från förskoleklass till gymnasium.

Vem levde och verkade när?

Här har vi listat några av de mest kända författarna i kronologisk ordning så att det skall vara lätt att hitta i århundradena.

Att samtala om böcker fördjupar läsupplevelsen. Hitta böcker i Litteraturbankens bibliotek och starta en bokcirkel, eller använd materialet i vår Klassikercirkel – här finns både förslag på böcker och diskussionsfrågor. Tips på digitala bokcirklar och vår ”Vad ska vi läsa”-volvelle finns också här.

Besök vår Ljud- och Bildsida. Här finns diktinläsningar, filmklipp och historiska inspelningar. Lyssna till Agneta Pleijel, Jila Mossaed, Henric Holmberg och många fler. Selma Lagerlöfs och Karin Boyes röster kan du också höra här.

Det finns en hel del referenslitteratur i Litteraturbanken. Här har vi listat sådant som vi tror att du kan ha glädje av. 

Ladda ner affischer och annat material.