SKOLAN – NY FORM OCH NYTT INNEHÅLL

Litteraturbankens Skola har fått en ny form! Som du kan se har Skolan flyttats över i en WordPressinstallation – vilket gör den smidigare att besöka på mindre skärmar, så nu ska din läsplatta och din mobiltelefon fungera bättre när du vill använda Skolan.

Men det finns också mycket nytt att upptäcka. En av de roligaste sakerna är att vi har lagt till sisådär 180 diktinläsningar – så nu kan du lyssna på dikterna samtidigt som du läser dem …

Och det finns nu också fler uppgifter att kasta sig över! Och fler teman! Ja, det har hänt saker lite överallt på Skolan. 

Litteraturbankens Skola har blivit berikad med nytt prosamaterial. HÄR hittar du ett antal nya noveller att arbeta med, och HÄR finns en nyskriven sida med vägledning och uppgifter för att arbeta med noveller och kortprosa.

De nya novellmaterialet består av texter skrivna av bland annat Ivar Lo-Johansson, Karin Boye, Dan Andersson, Victoria Benedictsson och August Strindberg. 

Tio av de elva novellerna är hämtade från Litteraturbankens antologi In my solitude. Hela denna samling finns inläst av Jessica Schiefauer, lyssna på ljudboken HÄR.

Litteraturbankens antologi In my solitude har blivit ljudbok! Jessica Schiefauer har läst in bokens tio noveller, och samlingen finns att lyssna på HÄR

”Den gången i november hade hon tagit blommor med sig. Hon kokade te åt mig. Vi tände några ljus. Ville skapa en känsla av
hem. Ändå blev allting så trist. Jag låg där och stirrade.”

Lyssna på Eva Neanders novell HÄR.

Litteraturbankens redaktör Thérèse Hagedorn-Oskarsson kommer att befinna sig på SETT Syd i Malmö 16-17 oktober. Kom förbi vår monter E:21 och få mer information om Litteraturbanken och vår Skola.

Litteraturbankens skola är en resurs för lärare och elever, bibliotekarier och alla litteraturläsare: den är tänkt att fungera som läsarens vägledning till det svenska litteraturarvet. Vid sidan av Litteraturbankens vanliga texter och kommentarer finns här pedagogiska introduktioner, översikter, uppgifter för eleverna och läshandledningar. Vi som har gjort skolan heter Ann Boglind och Anna Nordlund. Läs mer om oss HÄR!

LITTERATURBANKEN.SE tillgängliggör svensk skönlitteratur och andra texter som är viktiga för att vi ska förstå vårt gemensamma litterära kulturarv. Allting är fritt tillgängligt för lustläsare och forskare, lärare och elever, studenter och bibliotek. Allting finns läsbart och sökbart på webbplatsen LB.se, men nära tusen titlar kan också sparas ner till läsplattor och mobiltelefoner direkt från webbplatsen eller bibliotekens kataloger (via Libris).

LITTERATURBANKENS SKOLA använder dikter, romaner och noveller från den svenska klassiska litteraturen – och allt går att läsa även hos LB.se, tillsammans med tusentals andra böcker, uppsatser, introduktioner och annat. Bokmärk LB.se redan idag!

Print Friendly, PDF & Email
Stäng meny