Det har du förstås redan märkt – du har ju hittat hit! Men det som till alldeles nyss var Ljudarkivet har nu blivit Ljud & Bild. Och att det fått ny form är uppenbart: vår förhoppning är att det ska bli enklare och mer lustfyllt att botanisera bland våra ljudinspelningar. Det har dessutom tillkommit ungefär 160 nya dikt- och textinläsningar i och med vår nylansering. Gunnar D Hansson läser egna dikter, Jila Mossaed läser ett urval svenska klassiker, Jessica Schiefauer läser noveller och Lina Ekdahl läser klassiska svenska dikter från förr och nu.

Ett nytt format gör det också möjligt att på ett mer flexibelt sätt visa upp saker ur samlingarna. Det är här som Bild-elementet i Ljud & Bild kommer in. Det gömmer sig många bilder av varierande slag i våra samlingar, och vi har dessutom ett stort antal bilder som ännu inte fått plats i våra ”vanliga” digitala hyllor. Men här ska de få utrymme. Och långa spellistor gör att du kan lyssna till obruten lyrik i timma efter timma.

Och filmer, av äldre och kortare slag! Vi börjar med några få, men det kommer fler framöver. Det blir också enklare att hitta fram till den författare eller uppläsare som du letar efter.

Så bokmärk Ljud & Bild, och återvänd så snart du kan! Det kommer mycket nytt framöver. Välkommen!