Så var det alltså äntligen julafton efter dagar av brådska, pyssel och isrosor på fönstren. Kanske har du en stund mellan julgröt och gran under dagen? Använd den då till att lyssna igenom de tjugofyra isländska kortsagor som sammantagna utgjort Litteraturbankens julkalender 2019! Du hittar hela listan här nere: och kortsagorna – tåtarna! – är inlästa av våra vänner Ellen Mattson, Gunnar D Hansson och Martin Berggren.

Och nu kan du också ladda ner hela antologin till din eboksläsare! Du hittar den här, för läsning direkt på nätet – kvalificerad och kärv läsning för mellandagarnas vila och ro. Och här finns den för nerladdning till din läsplatta! God Jul!, och Gott Nytt År!

Texterna som ligger till grund för julkalendern har ställts till generöst förfogande av Saga Forlag och är hämtade ur Islänningasagorna. Samtliga släktsagor och fyrtionio tåtar från 2014. Läs mer här: www.sagaforlag.is.


Texterna i 2019 års julkalender återges med tillstånd från Saga Forlag. Inspelningarna har gjorts av Litteraturbanken, november 2019, och i studion har Martin Joviken haft hand om kontrollerna. – Bilden, som här är en smula beskuren, har vi lånat från Julgranen (1929).