Helena Södergran: Foto i Edith Södergrans gränspass 1921. (1921): SLSA 566_409. Svenska litteratursällskapet i Finland.

Den 23 november 2019 gick Kjell Espmark in i vår studio, och bland mycket annat läste han in fem dikter av Edith Södergran. De återfinns alla i spellistan nedan.

Södergrans författarskap är relativt litet, åtminstone för den som räknar sidor. Men det lönar sig att läsa djupt när man läser Södergran. Svenska litteratursällskapets makalösa utgåva av Edith Södergrans samlade skrifter kan du förstås läsa hos LB.se, helt utan begränsningar: gör det! Och lyssna gärna också till andra inläsningar av Södergrans dikter. Utöver Kjell Espmark har även Agneta Pleijel, Jila Mossaed, Lina Ekdahl och Horace Engdahl läst in Södergran för Litteraturbankens räkning.

Inspelningarna gjordes i Göteborg den 23 november 2019 och inspelningstekniker var Martin Joviken.