Emilie Strandberg
Emilie Strandberg i studion.

Så var julen slutligen här, och vi har anlänt till sista anhalt i årets julkalender: Rulle på Rullseröd av Olle Mattson. För de som redan längtar tillbaka till Rullseröd, eller för den delen missade någon av luckorna, har vi nedanför ställt samman hela rasket i en enda spellista.

Vi vill också rikta ett särskilt tack till regissören och skådespelaren Emilie Strandberg som läste in hela boken under ett par regniga dagar i slutet av november. Utan henne – ingen julkalender.

Lyssna på Rulle på Rullseröd här nedanför, eller ta dig vidare till Litteraturbanken där boken finns för gratis nerladdning. I boken hittar du även alla förtjusande illustrationer av Hans Westman.


Ovanstående inspelningar är upphovsrättsskyddade. Texten och illustrationerna i 2021 års julkalender återges med tillstånd från rättighetshavarna. Inspelningarna har gjorts av Litteraturbanken, november 2021, och i studion har Martin Joviken haft hand om kontrollerna.