På Litteraturbankens Ljud & Bild-sida hittar du diktinläsningar i hundratal, men nu söker vi nya röster att komplettera ljudsamlingarna med! Vill du läsa in en dikt för Litteraturbankens räkning? Kom då till Bältespännarparken i Göteborg den 15 juni, 10 augusti eller 11 augusti (kl. 15.00–19.00) – här firar vi nämligen Göteborgs 400-årsjubileum med inläsningar av dikter med Göteborgstema!

Under de tre dagarna är vi utrustade med mikrofon och redo att spela in den intresserade allmänheten. Alla är välkomna att delta! De bästa inläsningarna publiceras sedan här på sajten.

I dikturvalet hittar du poesi med Göteborgsanknytning i bred bemärkelse – det vill säga dikter av författare som verkade i Göteborg, liksom texter som själva handlar om Göteborg. I urvalet finns således både Karin Boyes odödliga ”Ja visst gör det ont” och Evert Taubes ”Min älskling”, men även Karl Gerhards Göteborgsvisa ”I de ökända kvarteren i det ruskiga Marseille”.

Här nedanför hittar du den fullständiga listan över dikturvalet. Klicka på dikttiteln för att komma till texten som självklart är fritt tillgänglig via Litteraturbanken.


Blogginläggets bild har vi lånat från Wikimedia Commons.