Värmland

Litteraturkartan.se är en digital plats för den som vill resa i den äldre litteraturens landskap. Som sjätte landskap i ordningen tar nu Värmland plats på Litteraturkartan.

Vår ciceron Marit Kapla har efter ett idogt arbete placerat ut hundratals kartnålar runtom i landskapet. Här hittar man förstås platser knutna till traktens giganter Selma Lagerlöf, Gustaf Fröding och Nils Ferlin, men man kan lika gärna följa Carl von Linné på hemvägen från Västgötaresan eller följa Ida Bäckmanns bilfärd över Värmland.

Litteraturkartan fungerar både för den som vill upptäcka litteratur och platser hemma i fåtöljen och för den som är ute och reser i landskapet. Kartan fungerar på dator, surfplatta och smarta telefoner, och kan med hjälp av en platstjänst hitta var du befinner dig och tala om vad det finns att upptäcka och läsa om i närheten.

Litteraturkartan Värmland