Första publiceringen av dikten ”Ave Verum Corpus”, som sedan kom att avsluta Wides sista diktsamling: Den saliga osäkerheten (1964).

Den 23 november 2019 hade vi besök av Kjell Espmark i studion. Vi har redan skrivit om de fem Edith Södergran-dikter som han läste in. Men det var en lång dag i studion, och Espmark hann läsa in en hel del. Idag är det söndag, och vi tar tillfället i akt att presentera fyra dikter av Anna Greta Wide (1920–1965).

Vi arbetar med en stor digital utställning om Wide (den öppnar den 2 april hos Litteraturbanken.se), och följer du den här sidan noggrant så har du läst mycket om Wide förut. Att läsa Wide lönar mödan. Så förbered dig inför utställningen, och läs redan nu Wides sex diktsamlingar. Alla finns fritt tillgängliga att läsa hos Litteraturbanken.se.

Lyssna gärna till Anna Greta Wide själv – och hör, förutom Kjell Espmark, även Ellen Mattson och Gunnar D Hansson tolka hennes dikter – här.

Tidningsklippet är hämtat från Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, julafton 1963. Inspelningarna gjordes i Göteborg den 23 november 2019 och inspelningstekniker var Martin Joviken.