Fotografiet har vi lånat med tillstånd från Norstedts arkiv.

Det här inlägget låter vi Magnus William-Olsson inleda: ”Poeten Anna Greta Wide (1920–1965) var en av sin tids mest lästa poeter. I detta avsnitt av Örnen och Kråkans poesipod talar Örnen och Kråkans redaktör Magnus William-Olsson med bibliotekarien och skribenten Ida Westin samt Anna Greta Wide-forskaren och huvudredaktören för Litteraturbanken, Dick Claésson, om detta säregna författarskap. En lång rad inspelningar med poeten spelas även upp i avsnittet, med tillstånd från Sveriges Radio. Även Wide-dikter i uppläsning av Kjell Espmark och Gunnar D Hansson spelas upp och diskuteras. Inspelningen ägde rum på Sture Bibliotek i Stockholm den 17 februari 2020. Läs och lyssna till mycket mer om aktuell poesi på svenska på www.ornenochkrakan.se.”

Läs mer om vårt pågående arbete med Anna Greta Wides författarskap inför jubileumsåret 2020 här. – Skolfotografiet på Wide är hämtat ur den digitala utställningen som öppnar hos Litteraturbanken den 2 april. – Inspelningarna med Anna Greta Wide återges med tillstånd från Sveriges Radio och rättighetshavarna.