Nu öppnar Litteraturbanken en ny utställningsmiljö! Den kallar vi för DIKTENS MUSEUM, och det är just där vi i framtiden tänker förlägga våra digitala utställningar. Och vi börjar med en stor utställning om ANNA GRETA WIDE (1920–1965). Våra trogna läsare har fått ta del av en hel del Wide under det senaste halvåret, men det är endast en bråkdel av den enorma mängd material som nu presenteras inom ramen för utställningen. Diktmanuskript, radioprogram, fotografier och teckningar, essäer och introduktioner – här finns snart sagt allt.

Besök utställningen redan idag, och avsätt mycket tid.

Framöver blir det fler utställningar i DIKTENS MUSEUM. Härnäst blir det en utställning om Tage Aurells översättningsarbete kring Georg Büchners pjäs Woyzeck. Vi har mer än så på gång, men – det återkommer vi till.

Välkommen till DIKTENS MUSEUM! (Vi har till och med en liten museibutik – där allt, förstås, är gratis.)