Vi har än en gång utökat Litteraturkartan med ett landskap: Halland! Sätt fart och gräv! Ta dina första litteraturhistoriska spadtag i den Halländska myllan.

Tillsammans med Region Halland har vi satt fyra skribenter i arbete: författaren och journalisten Ingemar Lönnbom, regionbibliotekarien Maria Ehrenberg, Litteraturbankens huvudredaktör Dick Claésson samt Christina Kall som arbetar som litteraturutvecklare på Kultur i Halland. Resultatet: över 200 nya kartnålar och texter!

Här kan vi läsa om Sonja Åkessons sista uppehälle i Halmstad, om Elsa Graves cykelturer genom landskapet, om August Bondesons insats på folklivsforskningens område, om Olof von Dalins uppväxt i Vinbergs prästgård och förstås mycket mer. Det är nyfikenheten som sätter gränsen när vi panorerar över Hallands historiska marker.

Besök Hallands litteraturkarta här och nu!

Litteraturkartan Halland